Consultatia ginecologica


Investigațieneinvazivă
Durată investigație45 min
Consultatie ginecologica | MONZA ARES

Cuprins

Programeaza-te printr-un simplu click!

Completeaza formularul si te sunam noi!

Consultația ginecologică este importantă pentru că poate depista din timp multe dintre afecțiunile genitale.

Consultul genital reprezintă examinarea organelor genitale externe și interne de către medicul specialist ginecolog. În România, 3000 de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de col uterin. Prin efectuarea consultului ginecologic, alături de testul PAP, se pot depista în fază incipientă, leziunile precanceroase ce pot evolua în cancer genital.

Se recomandă să fie efectuat anual, după debutul vieții sexuale, chiar dacă simptomele sunt absente. Medicii ginecologi sfătuiesc părinții să își aducă fiicele la controlul genital, înanintea începerii vieții sexuale, pentru a fi consiliate de un specialist. Se recomandă a fi efectuat în afara perioadei menstruale, iar toaleta genitală externă înainte de consult este obligatorie a fi efectuată.

Pret consultatie ginecologica ? Afla imediat!

Completeaza formularul si te sunam noi

Pentru recoltarea secreției vaginale, nu se recomandă toaleta internă.

În timpul examenului clinic, medicul specialist ginecolog va examina zona genitală externă (vulva) și zona internă (vaginul și colul uterin) prin palpare manuală (tușeu vaginal) și prin examinare, cu ajutorul valvelor sau a speculumului ( instrumente care destind pereții vaginului pentru a se observa aspectul vaginului și a colului uterin). Tușeul vaginal scoate în evidență eventualele anormalități precum malformații, tumori, dureri pelvine sau excrescențele uterului și ale anexelor genitale. În timpul consultului clinic, se efectuează: inspecția OGE – vulva și perineu, examenul cu valve pentru vagin și col uterin, tușeul bimanual (transvaginal și transabdominal), corpul uterin și anexele (ovare și trompe).

Se vor recolta secreția vaginală și cervicală pentru efectuarea analizelor ( examenul citologic Babeș-Papanicolau, examenul bacteriologic si fungic, examenul secretiei cervicale (Chlamydiei, Mycoplasma/Ureaplasma).

În funcție de concluziile medicului specialist ginecologic, se pot recomanda investigații suplimentare precum:

– examenul ecografic

– colposcopie

– examenul pentru depistarea virusului HPV


Locații MONZA ARES în care se efectuează Consultatia ginecologica

Procedurile Noastre


Medici care efectuează această procedură:

Dr. Ofelia Casiana Neagu (Chițu)
Obstetrică ginecologie

Curriculum Vitae

Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor