Ginecologie - Candidoza vaginala


Investigațieneinvazivă
Durată investigație15 min
Ginecologie | Candidoza vaginala | MONZA ARES

Cuprins

Candida albicans este o specie de fungi (ciuperci asemănătoare cu un ferment) care provoacă infecții grastrointestinale, specie care se înmulțește și provoacă simptome neplăcute precum durerile articulare și musculare, aftele, alergii, disfuncții hormonale, etc.
Simptomele neplăcute depind și de localizarea infecției, însă putem experimenta iritații, leziuni bucale roșii sau albe, leziuni ale pielii, eritemul, dureri, etc. Cea mai frecventă infecție cu Candida albicans este cea vaginală.

Simptome candidoza vaginală:

– durere sau disconfort în timpul actului sexual
– secreții vaginale abundente, de culoare gălbuie și miros neplăcut
– usturime la urinare
– iritații

Recoltare analiză:

Este important ca înainte cu 24 de ore de recoltarea probei de secreție, pacienta să nu folosească tampoane interne, să nu aplice tratamente intravaginale, să nu își facă irigații vaginale/spălături intravaginale și să evite contactul sexual.
Manevra de recoltare implică folosirea unei spatule cu ajutorul căreia medicul ginecolog va preleva secreție de la nivelul vaginului. Rezultatele testelor pentru secreții vaginale pot fi disponibile intr-un interval de 24 până la 48 de ore, în funcție de laborator. Rezultatele vor fi interpretate de medicul specialist ginecolog.

Procedurile Noastre


Prin apăsarea butonului Trimite mesaj, sunt de acord cu prelucrarea datelor mele cu caracter personal (ce pot include și date cu caracter medical) în vederea furnizării serviciilor de către MONZA ARES. Pentru mai multe informații, accesați pagina notei de informare.

Acest site a fost conceput cu scop informativ. El nu inlocuieste in niciun caz consultul medical. Orice decizie privind diagnosticul si tratamentul afectiunii dumneavoastra se va face numai dupa un consult medical de specialitate.

MONZA ARES Group
Soluționarea Alternativă a LitigiilorSoluționarea online a litigiilor