Electrorezectia / Prelevare țesut col uterin
Investigație | neinvazivă |
Durată investigație | 15 min |
Ultima actualizare: 15 ianuarie 2025
Cuprins
Electrorezectia cu ansa diatermica
Electrorezecția cu ansă diatermică este o manevră chirurgicală care se efectuează în scop diagnostic (prelevarea de țesut în scopul efectuării examenului anatomo-patologic) și în scop curativ (excizia zonei de transformare). Este o manevră nedureroasă, nu necesită spitalizare, se realizează sub anestezie generală/locală și durează câteva minute, durata totală a manevrei și a pregătirii este de 15-20 min.
Aceasta intervenție este recomandată când examenul citologic Babes-Papanicolau și colposcopia prezintă modificări denumite zone de risc. Zonele modificate pot evolua fără a prezenta simptome, devenind leziuni precanceroase, recomandarea fiind aceea de a le înlătura, astfel încât colul să redevină sănătos. În timpul intervenției, medicul specialist ginecolog va îndepărta zona afectată de la nivelul colului uterin cu ajutorul unei anse metalice, cuplată la un aparat de electrochirurgie. Proba prelevată va fi trimis pentru analiza la laboratul de histopatologie.
Post intervenție, pacienta poate prezenta o scurgere vaginală lichidă rozată, determinată de procesul de vindecare de la nivelul colului însă aceste scurgeri nu prezintă niciun motiv de îngrijorare. La aproximativ 10 zile, pacienta poate prezenta sângerări cu sânge roșu și caracter menstrual care, de regulă, durează 1-2 zile, excepție făcând cazurile când aceste scurgeri sunt mai abundente decât o menstruație normală.
Rezultatul analizei se eliberează între 10 și 15 zile, iar pacienta trebuie să se prezinte la medicul ginecolog pentru interpretarea acestuia.
Procedurile Noastre
- Investigații cardiologie
- Investigații neurologie
- Bolile valvelor și ale vaselor inimii
- Aritmii cardiace
- Defecte (malformații) cardiace din naștere
- Bolile vaselor de sânge
- Fibroid Center
- Boli oncologice si tratamente tumorale
- Bolile valvelor și ale vaselor inimii la copii
- Boli ale aparatului genital masculin
- Boli cerebrale și ale coloanei vertebrale
- Boli ale articulațiilor